Detail hlášky #73524
<a> Jsem jako nervózní veverka na kofeinu co ztratila svoje oříšky...
Komentář: Kámoš před zkouškou z matiky
Informace o hlášce
Datum přidání: | 3. 9. 2015 |
---|---|
Kategorie: | Hlášky |
Autor: | Dino7281 (1 hláška) |
Hlasování: | yzan, swan972, edgar_allan, WellBloud89, Apophis, JackSwigert 6 pro a vinczenzo, Ripper, Zelvi, Brambor, sebastian_hardie, ooouki, KaseO, Sobosss, spiderpig, Taboard89, puki, suah, insaina, Lemra, Stickman, togi, CarpeNoctem, Natsumii, razden, HOLAS, kapoka, Edgarix, Chosen, Juggernaut, fatman, Dovi, Sousuke_, xkox, bender123, Nevermore, Kwisatz_Haderach, piol, Notie, Lorandel, arxarios, kuras, kudli, CindyChambell, subzero, izzi_cz, Alf, rain, Tutanken, Mermeoth, CIMBI, Goodlike, nasty, Kolouch, Rimmoncze, Milhauzz18, crooty, kbtmichal, Tinnarr, Schmeeczko, zelvak, Altair, Annacerv, While, Atanono, naituf, Sed, Matesss, Hammer, SkweerookL, PSK, Komaar, oprs, Satan__666, krutoslav, pavelnop, Flad, angie-metalbee, Maty991, sasagin, horusqo, h0das, matrix17, tristaver, w3m, mrMys, killercat 81 proti |
V oblíbených: | Žádný uživatel |
Oblíbenost: | 3,20 % |
Stav: | Má záporné skóre |
Diskuze
"Nenechávat uvnitř horkého/horúceho nádobí"... teda to vím i já, že Slováci nemají nádobí, ale riad. A celkově bych napsal něco ve smyslu "Nenechávať vo vnútri horúceho riadu" či tak nějak, i "uvnitř" není slovensky.
No a drevokocúr - to znám snad od Donutila, že někomu nakecal, že slovensky se veverka řekne "drevokocúr", ten mu to sežral a na Slovensku kamarádům říkal "pozri, drevokocúr!"
Oni "čo?" - "no drevokocúr, tam... česky veverka" - "U nás je to veverička", ale tak Donutil... ten už toho tolik podal jako své zážitky, že mu čert věř.
Ale to asi bude něco jako v češtině kohout, ale slepice, žádná kohoutice nebo slepičák :-)
A další věc - jak se ve slovenštině pozná morča - morče a morča - mládě morky (krůty)? Mám pocit, že u konzervy s nápisem "Morčacie mäso" se Slovák musí podívat na český popisek, aby se ujistil, co v tom vlastně je :-)
Chutnalo to jako játra, na plechovce byla pečeň (bez E) (a asi tam taky nebylo vepřová, ale bravčová). Tento chyták znám (stejně jako zelí, kapusta, kel), ale razcu drvenou bych bez nápovědy nerozklíčoval.
Ještě by mi někdo mohl vysvětlit, nakolik významný rozdíl je mezi kmínem mletým a drceným, že se to vyplatí mlít anebo drtit /pokud to není ve výsledku totéž a není to jen lapačka na hlupáčky, kteří nechtějí mletý, oni radši drcený/?
Jistě, drcený asi bude o něco hrubší než mletý, ale ono to je ve výsledném jídle nějak výrazněji poznat? Nevšiml jsem si...
myslite toto https://www.youtube.com/watch?v=KaZzFwFDfHc
jj, super scena, ale hlaske to nepomoze