Detail hlášky #72744

<potencialni zakaznik tazajici se jednoho nejmenovaneho hostingu> Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda poskytujete webhosting pro stránky napsané v programovacím jazyce Java.
<helpdesk nejmenovaneho hostingu> Dobrý den, java skript je jedním ze základních jazyků a je běžně podporován na všech hostingových modelech.

Informace o hlášce

Datum přidání: 4. 5. 2014
Kategorie: Hlášky
Autor: Azathoth (1 hláška)
Hlasování: Sidi, Foxtrot, drtikol, JJ, Kunacek, Bzaba, arxarios, claudie1, PikoPirat, renca84, Kolouch, peca, wailord, smejdy, honzikec, gekk, KorYi, Apophis, Lemra, Falcon 20 pro a hasa, jurda, MartinezZ, Taboard89, While, Tutanken, Komunard, CarpeNoctem, Schmeeczko, Vevoda_Wolf, CrazzYdiot, wegas, Mat3s_, Kurosawy, Dx, vooten, Nevermore, ententeak, Ciclonwar, Chopper911, Cercly, ZdenekH123, izzi_cz, Alf, honeybw, kbtmichal, togi, smrduty_kojot, Flad, Dyfer, HOLAS, PetrK, oprs, Vrchov, Lorandel, Bellatrix, Hal9000, Ejmin, baffiak, ladys91, Darik, Neuromancer, Stevie, subzero, Shark94, bender123, kuras, Moskva, Chosen, soustruh, toop, Kylee, Wabbit, Ripper, ottoflick, naituf, WellBloud89, Stickman, kapoka, Atlantis, Dovi, ric4rd, ReadyHC, CindyChambell, freaky_tomato, Remixxx, tristaver, starbuck, kudli, Kriz22, davidt, rotten77, nevim333, suah, noonick, zgrossl, majlos91, LosFilipos, Hammer, Bendom, CIMBI, sparasis, Rupreecht, sasagin, razden, MistrBuBak, PSK, Cejda, Lorddreath, Toblakai, hater, Allka, romanpazout, SkyHaven, krecekkaja, anezkaceska, Sousuke_, ooouki, chachan, Hamagen, Einherjar, despy, Edu, Rimmer, PL75, Rimmoncze, Natsumii, piol, xkox, xammy, krutoslav, Smrsta, vinczenzo, Beerius, puki, FrenkyB, ErrorJoe, Zuza-chan, Pooka, vasek004, bosorka, zelvak, Sniclman, Tinnarr, sevenjetc, Sed, Maty991, Markuus, Witek, Altair, Blanch, Komaar, horusqo, belisek, Puni, GRIF, def84, TidO, Marcus7, sebastian_hardie, SkweerookL, mrMys, killercat
143 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 8,08 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

15:52
Taboard89: Co to sakra je??
silhouette
Co to sakra je??
15:54
Azathoth: neznalost
silhouette
Neznalost rozdílu mezi javou a javascriptem.
16:04
peanutka: Re: neznalost
peanutka
Pouč mě, tyhle "nevýpočetní" programovací jazyky nejsou mou doménou a chci se vzdělat:)
Pobody's nerfect.
16:20
Azathoth: Re: neznalost
silhouette
No, nevím, co je to "výpočetní" programovací jazyk, takže ani neposoudím, zda jsou java a javscript nevýpočetní.
Ale ty rozdíly: javascript a java mají společné akorát to, že to jsou objektově orientované programovací jazyky a mají stejná 4 písmena v názvu, ale tím podobnost končí. Byly vyvinuty nezávisle na sobě, mají jinou syntaxi a i jiné použití. Zatímco javascript se používá výhradně na webových stránkách a je interpretován prohlížečem, tak java je jazyk, který je kompilovaný a běží na Java Virtual Machine, kde se teprve interpretuje. V javě se občas dělají webové stránky, ale hostingy se shánějí špatně a v čechách je nemožné sehnat hosting pro javu zdarma.
Javascript se vykonává zásadně u klienta, java vždy na serveru, pokud je na stránkách. V javě je psaných hodně standalone aplikací, v javě jsou psány aplikace na android, operační systém symbian, hra minecraft...zatímco javascript je pouze vychytávka na webové stránky. Nevím, odkud se přesně vzal javascrpit, ale Java je z rodiny jazyků C.
16:42
peanutka: Re: neznalost
peanutka
To řeknu, že to jsou 2 různý jazyky, to mi stačí ke štěstí:). Díkec:)

Jinak to beru tak, že jsem nikoho neviděla dělat simulaci v Javě. Prostě mi ke štěstí v 99% případů stačí c++, resp. céčko, výjimečně se něco dělá v pythonu, samozřejmě leccos se dělá v mathlabu, i když teda říkat tomu jazyk... Pro mě program = sada čísel, žádný nesmysly pro "uživatele"; což je přesně minecraft nebo ty stránky.
Pobody's nerfect.
16:48
Azathoth: Re: neznalost
silhouette
Tak, java je taky výpočetní, když si odmyslíš ty frameworky na GUI a další nesmysly pro uživatele. Akorát má drobnou nevýhodu v tom, že jak jede na Java virtual machine, tak je pomalejší než třeba céčko, nevím jak je to s rychlostí javy vůči c++. Když opomenu tu rychlost, tak si myslím, že je stejně výpočetní jako c.
17:47
peanutka: Re: neznalost
peanutka
Jenomže na počítání je syntac úplně stejnej jako c resp. c++ a psát 'ryze' objektově je občas zbytečná práce navíc. Ale hlavní potíž bude asi virtual machine. I když přiznávám; píšu v tom, protože v tom píšou všichni. Na druhou stranu si nemyslím, že lidi s bůhvíkolika doktorátama by nevěděli, proč v tom nepíšou;).
Pobody's nerfect.
18:41
HolluB: Re: neznalost
HolluB
Tak 5+5 ti spocitaji vsechny jazyky stejne.
Ja být zlý a ukrutný vládce ponožek.
19:15
peanutka: Re: neznalost
peanutka
No to jo, ale ne ve všech jsou "matematičtější" knihovny, ne všechny zvládají komunikaci se "vším", abych tak řekla; občas je potřeba z těch čísiliek udělat obrázek, hlavně to jaksi nepočítáš všechno u sebe na compu, že.
Pobody's nerfect.
23:07
HolluB: Re: neznalost
HolluB
Tak C/C++ je jenom o vytvareni svych knihoven.
Ja být zlý a ukrutný vládce ponožek.
19:45
bender123: Re: neznalost
bender123
Java poslední dobou hlavně díky JIT (Just In Time compilation - za běhu aplikace se některé části podle aktuálních dat/nastavení kompilují do nativního kódu stroje) docela dohání low level jazyky. Není to zas tak neobvyklé, že stejný kód v Javě běží rychleji než v takovém C++, nicméně stále ještě to není dost dobré aby Java nahradila C++ ...
I don't want to live on this planet anymore. ... Actually ... I like this planet, you get off!
19:59
Azathoth: Re: neznalost
silhouette
Java je opravdu rychlejší než c++? To mne mile překvapilo, myslel jsem si, že JVM to docela brzdí...
22:53
CIMBI: Re: neznalost
CIMBI
No například na androidech aplikace napsaná v Javě díky Dalvik cache často poběží rychlejí, než kdyby byla psána v native kódu. Co se javy/C# týče, tak si myslím, že díky jednoduchosti jsou to jazyky budoucnosti a vývoj pujde dopředu, takže ten rozdíl v rychlostech nebude tak markantní. Nicméně virtuální stroje a drivery a tyhle nízkoúrovňové věci se budou i nadále psát v C/C++. Co se týče enterprise nasazení, tak na GUI a takovéto věci je java víc friendly než C++, hlavně se nemusíte srát s pointrama, alokacema a uklízet po sobě.
Co se týče té rychlosti, C++ je téměř stejně rychlé jak C. Java je pomalejší právě kvůli virtuálnímu stroji. V jistých ohledech je ale virtuální stroj výhodou :)
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
21:25
peanutka: Re: neznalost
peanutka
Furt řešíte ale aplikace, tam bude nejspíš kompilace problém, ale chtít po Javě aby mi stomilionkrát spočítala pár komplikovanjěších čísel mi přijde padlý na hlavu.
Pobody's nerfect.
00:04
Azathoth: Re: neznalost
silhouette
Já javě fandím, tak bych se nebál to zkusit a porovnat s c++. Osobně si myslím, že java má poměrně optimalizované a bohatě zásobené matematické knihovny.
16:27
Kapitan: Re: neznalost
Kapitan
Nechápu, co myslíš tím nevýpočetní, ale poučím tě. Jazyk Java nesouvisí vůbec s jazykem JavaScript, mají pouze podobné názvy.

Co se týče hlášky, většinou se dneska převádí kód z Javy přímo do JavaScriptu. Stačí použít třeba Google Web Toolkit a neměl by být problém.
When you are dead, you don't know that you are dead. It is difficult only for the others. It is the same when you are stupid.
16:40
Azathoth: Re: neznalost
silhouette
Díky,ten google web toolkit vypadá docela zajímavě, ale nevím, jestli chci, aby se všichni dostali k tomu, co tam běží, i když to bude obfuskované, například funkce hashování hesla by podle mne měla zůstat na serveru a neposílat se ke klientům.
16:08
Taboard89: Re: neznalost
silhouette
Hm, boží.....
17:54
honeybw: Re: neznalost
honeybw
Nerad bych se mýlil, ale řekl bych, že přesně tohle mělo být v komentáři hlášky, a ne až tady. Možná by tě někteří obvinili z Vysočiny, to už tak bývá, ale evidentně by to hodně uživatelů ocenilo.
17:59
Azathoth: Re: neznalost
silhouette
Netušil jsem, že to bude zapotřebí, příště to tak udělám (pokud někdo neobjeví způsob, jak editovat již přidané hlášky).
00:46
honeybw: Re: neznalost
honeybw
Tak tohle jsem zrovna tak nějak pochopil z absence komentáře (tedy žes netušil...) =) Hlášku by měli mít možnost editovat moderátoři, jestli se vyloženě nepletu, ovšem nevím do jaké míry. Nehledě na to, že kolují zvěsti, že moderátoři se postupně na tomto místě mění v podobný fenomén, jakým je paní Colombová. A jak jsi tady někde zmiňoval, k hlášce opravdu přilákáš jejich pozornost tak, že ji nahlásíš, nejspíš můžeš přitom požádat o doplnění komentáře. Ale myslím, že je to teď už vesměs zbytečné, hláška bude nejspíš zmizena v propadlišti dějin.
16:20
Kapitan: Nick pomalu delší jak hláška sam...
Kapitan
Nick pomalu delší jak hláška sama. To je bomba.
When you are dead, you don't know that you are dead. It is difficult only for the others. It is the same when you are stupid.
16:21
Azathoth: Re: Nick pomalu delší jak hláška...
silhouette
Když jsem se na to podruhé podíval, tak jsem si to uvědomil a chtěl to upravit, ale netuším, jak, leda, že bych to nahlásil ke smazání a postnul znovu s kratšími nicky.
16:29
Taboard89: Re: Nick pomalu delší jak hláška...
silhouette
To nebude nutný....
16:43
peanutka: Re: Nick pomalu delší jak hláška...
peanutka
Hele, takhle je to docela hezky lamí; akorát fakt ty nicky... nehlasuju.
Pobody's nerfect.
17:05
Taboard89: Re: Nick pomalu delší jak hláška...
silhouette
Není to úplně blbý, mezi neschválenejma hláškama to bude patřit k těm lepším....
19:56
tramat: Možná se stačilo zeptat na weblo...
silhouette
Možná se stačilo zeptat na weblogic :)
20:03
Azathoth: Re: Možná se stačilo zeptat na w...
silhouette
Možná, ale weblogic není jediný server a hodně hostingů používá jiné, viděl jsem některé hostingy, které používají například tomcat.
20:58
Bzaba: No každopádně mi připadá, že <po...
Bzaba
No každopádně mi připadá, že <potencialni zakaznik tazajici se jednoho nejmenovaneho hostingu> si už změnil nick na <potencionalni zakaznik jakehokoliv jineho hostingu>
21:33
himself: Re: No každopádně mi připadá, že...
silhouette
Vzhledem ke znění otázky spíš na "zákazník".
Toto je podpis
21:40
ESESEL: Re: No každopádně mi připadá, že...
ESESEL
Nemyslím, že by ho to šokovalo natolik, že by začal psát "potencionální".
JOHN MAY LIVES | You're the most basic of jokes.

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1242 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1547 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1897 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2102 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2317 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 30 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 60 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 72 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 81 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 90 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.