Detail hlášky #68408

<a> K čemu se používá v angličtině předbudoucí čas?
<b> Třeba věta: ,,Až příjdeš domů, bude už mrtvý?"

Informace o hlášce

Datum přidání: 3. 6. 2012
Kategorie: Hlášky
Autor: Parketa (7 hlášek)
Hlasování: PetrK, janson, filom3n, Liquor, potas, DAran, Eurostoxx, Lidulinka, mismas 9 pro a queeny31, Rimmer, Ripper, bratix, Tceld, Chosen, Dx, Nadneseny, MistrBuBak, HateMePls, Ejmin, soustruh, Altair, Yukina, Ondruch, Maty991, borekj, speedy89, Metis, Dovi, kecal_op, peanutka, Lee, fatman, def84, Cercly, cha4ser, Schmeeczko, SPOK, srnka, DanDan, Alf, PinkFOX, SantuS, Tannie, nwkt, genevieve, Meer, ZdenekH123, izzi_cz, matrix17, crooty, darebak464, tristaver, Sha-a-kaa, Atanono, ESESEL, vilg, Kogaku, DODIIIK, Harys, freaky_tomato, Moskva, BlastFX, Komaar, hanes87, Diplomat, Foo_Fighter, Micha, sparasis, CrazzYdiot, PHiLiPZ, Kriz22, Coolak, cacadore, hasahm, Scr1899, TheFlyingman, WolfCZ, Inf1n1tyy, SaburaZera, Marcus7, Witek, Zuza-chan, ReadyHC, yannush, lennyd, bosorka, Crapp, Rukof, B3CrAZy, t-fuse, Renee, PanRocky, broty, toop, xjack, suah, angie-metalbee, smrduty_kojot, SpeOp, Sinistra, sharks, MKlein, joocker, DarkAngel, gebik, finnean, Hammer, Pooka, KaseO, takylama, Dyfer, Eveni, kapoka, ric4rd, razden, alaqella, Hejbl, Dzejna, Matesss, DrBrain, genesiss, simi66, Sed, arxarios, vizistep, emkac, Somme, chernobyl, kbtmichal, masozravapalma, Trny, Lorddreath, Sotna[A], Metzgermeister, MartinezZ, lerra, DarthOptimus, Cureman, vasek004, Einherjar, Najte, steinham, Niah, selmi, hmmc, Lukino, kuras, ubozak, SkyHaven, OverdoZz, Tutanken, krutoslav, chachan, ErrorJoe, doombo, TolSinion, tik-tak-cz, cooly, batduck, vinczenzo, sevenjetc, Ellrohir, scarlaxx, Hamagen, Ciselnak, Suerte, Smrsta, killercat, Neuromancer, Universal, pute, robbo99, popik34, DARTHPraetorian, DivkaHromu, Faloleen, Wolfeek, mrcl, Slim2, Justice, pavelnop, Hroner, DarkDream, sg_sysel, chearius, sliwowitz, Mishar, Markuus, Milda90, Blast, susenka, Blanch, zelvak, Marsian, Selosta, Puni, Pospec_CZ, Feenix, FrenkyB, MessY
192 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 2,37 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

18:48
YDraigGoch: To ví každé malé děcko... přece
YDraigGoch
To ví každé malé děcko... přece k tomu, abyste si zarezervovali stůl v Milliwayově restaurantu na konci vesmíru a tam mocníte střetnouti, též večerní krmi zároveň spolkovně pojedouce, fascinující průřez veškerou populací času a prostoru... A to dokonce mocníte přišedši venkoncem furtpryč, bez potomní předsledné rezervace, protože mocníte stolek objednávovati vturánujak čelemvzad k domovu přikráčedše... :-D
Jinak je to docela nuda a je to tak pro malá děcka nebo Homera J. Simpsona, aby se ptal - a budou tam ještě mít koblihy, až tam přijedeme nebo nám je snědí?
Love has teeth; they bite; the wounds never close. No word, no combination of words can close those lovebites.
21:17
yannush: Re: To ví každé malé děcko... př...
yannush
tlieskam ti. pobavila som sa.
Normální zeď se snad čte v lahváčové sušence? O tom silně telefonuji. [the_domingo]
18:50
Nadneseny: No, sice to je v zásadě správně,...
Nadneseny
No, sice to je v zásadě správně, ale lamer není server na doučování angličtiny. V čem má jako být vtip? Že <a> neovládá předbudoucí čas?
20:04
Jana: Re: No, sice to je v zásadě sprá...
Jana
Stejně je to blbost, takhle učit angličtinu... Na co je dobré znát pojmy "předbudoucí čas" nebo "hypotetická podmínková věta druhého typu", když si s tím člověk ani nezvládne v restauraci objednat jídlo?
"MNĚ se to nelíbí" vs. "MĚ to nezajímá" - cítíte ten rozdíl? | Lokomotiva |
20:27
BlastFX: Re: No, sice to je v zásadě sprá...
BlastFX
Aby si to jídlo dokázal objednat jako civilizovaný člověk a ne jako Tarzan.
I believe in power of Windows Vista.
20:31
YDraigGoch: Re: No, sice to je v zásadě sprá...
YDraigGoch
Aby mohl předem zavolat do restaurace a ujistit se, že servírovanou specialitu skutečně budou mít, až tam dorazí? :-)
Ovšem porád je tu x možností a dokud jídlo nebude na talíři, tak vlastně... vlastně k tomu není co dodat, až do okamžiku reálného pojídání jídla a i pak se můžeme dotazovat - pojídáme my jídlo nebo jídlo pojídá nás?
Love has teeth; they bite; the wounds never close. No word, no combination of words can close those lovebites.
21:04
Nadneseny: Re: No, sice to je v zásadě sprá...
Nadneseny
Tak je to otázka. Mně osobně to třeba v některých věcech pomáhá (např. v těch časech, ale i kondicionálech), v jiných to zase absolutně neřeším, protože tam mi to zase poněkud zbytečně komplikované připadá - např. rozlišování podmětné a předmětné vedlejší věty a podobné nesmysly.
18:51
Tceld: Citace asi nebudou tvá silná par...
silhouette
Citace asi nebudou tvá silná parketa. :-)
Nemám vzory - jen jsem o 10 let mladší verze Harveyho Spectera...
23:29
ric4rd: Na pochopení všech časů v anglič...
silhouette
Na pochopení všech časů v angličtině dle mého skromného názoru musíte být určitým způsobem "degenerovaní" jinak to snad ani není možné a nebo se jen mě dostalo vždy špatného výkladu a nebo, což je nepravděpodobné, vůbec nevím který bije. Nejvíce mě dostal čas, jehož jméno už jsem zapomněl, ve kterém jsme si jisti že ta určitá situace naprost na 100% nastane, bohužel mám sklon ničemu nevěřit na 100% ...a tak mám z angličtiny za 4- a přesto jsem schopný se domluvit :)
11:42
Ellrohir: Re: Na pochopení všech časů v an...
Ellrohir
jestli si skončil u "present continuous", tak se nedivím, že máš z angličtiny čtyři minus...a z osobní zkušenosti - rozumím skvěle, můžu koukat v angličtině na filmy a číst anglicky knížky, ale fakt ze sebe nemám radost, že pořád dělám triviální gramatický chyby ve vlastním projevu (předně by mě zajímalo, co si o mně myslí můj anglicky mluvící partner)...ale chápu, že když někdo mluví jak hotentot i česky, tak ho asi chyby v angličtině nevytrhnou...
17:22
hanule7: Re: Na pochopení všech časů v an...
silhouette
Přesně ten samý problém mám i já. Rozumím, dívám se na filmy, seriály, s knížkama to je sice horší, ale to spíš proto, že se mi do rukou dostaly anglicky psané jen odborné (a ty mám problém pochopit i česky). Ale jakmile mám mluvit, připadám si jako trotl. Používám tři časy a to ještě blbě, předložky plácám, jak mě napadne a hojně využívám ruce k ukazování všeho možného i nemožného. O to více mě pak udiví, když se mě nějaký cizinec zeptá, kde jsem se naučila tak dobře mluvit, že u nás tak dobrá angličtina není zvykem. A pak jsem teda byla ještě hodně zaskočena z mluvy jednoho rodilého angličana. Jakékoliv jiné národnosti anglicky rozumím, ale tohodle jsem fakt nedávala, připadalo mi, že polyká úplně celá slova.
13:48
Nadneseny: Re: Na pochopení všech časů v an...
Nadneseny
Člověk degenerovaný vůbec být nemusí, protože ty časy mají konzistentní vnitřní logiku. V zásadě stačí pochopit (1) přítomný a předpřítomný čas a (2) rozdělení na průběhový a prostý. Kdo chápe tyto dvě věci, neměl by mít problém pochopit všech 12 časů v angličtině.
19:42
BlastFX: Re: Na pochopení všech časů v an...
BlastFX
Ani bych neřekl. Sám sebe považuji za celkem normálního a třeba předpřítomný čas jsem pochytil z filmů ještě dřív, než mi ve škole řekli, co to je. Moderní čeština má neobvykle málo časů, ale vždy tomu tak nebývalo — někdy ve 14. století ještě měla čtyři časy minulé, čas přítomný, předpřítomný a snad ještě pár dalších.
I believe in power of Windows Vista.
19:44
BlastFX: Re: Na pochopení všech časů v an...
BlastFX
*předbudoucí
To mám z toho, že si po sobě příspěvky nečtu.
I believe in power of Windows Vista.
15:33
jumbee: PřÍjde? :D
jumbee
PřÍjde? :D
16:14
DarkDream: Re: PřÍjde? :D
DarkDream
Lidem dělá "j" problémy celkem dost často. Říkají "sem" ale píše se "jsem", proto si vydedukují, že správně napsané zvratné zájmeno také počíná písmenem "j", taky říkají "přídeš", ale napsat to prostě musí správně "příjdeš".
Já se sem asi neměl zaregistrovat
16:27
ESESEL: Re: PřÍjde? :D
ESESEL
Prosím, řekni mi, že to děláš schválně. Prosím, řekni mi, že to děláš schválně. Prosíííím!
JOHN MAY LIVES | You're the most basic of jokes.
13:37
DarkDream: Re: PřÍjde? :D
DarkDream
Ondřej tady není, ale rád mu to vzkážu.
Já se sem asi neměl zaregistrovat
20:27
ESESEL: Re: PřÍjde? :D
ESESEL
OK, řekni mu to hned, jak PŘIJDE. ;-)
JOHN MAY LIVES | You're the most basic of jokes.
20:49
DarkDream: Re: PřÍjde? :D
DarkDream
BTW to správně bylo ironické a plánoval jsem ho dát do uvozovek, ale bylo by jich tam moc a způsobovalo nejasnosti. Já jen narážel na fakt, že lidé (bez dostatečné znalosti pravopisu) se snaží psát správně a spíš textu uškodí. Já osobně rozdejchám "jí" místo "ji" (v mluvené řeči "ji" nepoužívám vůbec, i když vím kdy ho použít), "sem" místo "jsem" apod. Kdyby psali takové tvary slov, které používají v mluveném projevu, líbilo by se mi na světě o trochu víc. "Přídeš" je IMHO snesitelnější než "příjdeš".
Já se sem asi neměl zaregistrovat
23:11
ESESEL: Re: PřÍjde? :D
ESESEL
Já jsem si myslel, žes to myslel jinak, než to vyznělo. A ten druhý komentář prostě nešlo nenapsat, tak silnou vůli nemám. :-) Já v psaném projevu opravdu rozlišování "ji" a "jí" považuji za důležité, stejně jako "čisticí" a "čistící". Ale máš pravdu v tom, že ty pokusy o správnost jsou ještě děsivější - takže ano, raději uvidím "Já sem" než "Dej to jsem", ale to nic nemění na tom, že obě možnosti jsou chybné a neměli by psát ani jedno, tudíž učit je něco "méně špatného" než napsali, není podle mě správně.
JOHN MAY LIVES | You're the most basic of jokes.
23:19
jumbee: Re: PřÍjde? :D
jumbee
"Přídeš" píše moje sestra, stejně jako "deš", "pudem", "sem", "dyžtak" apod. ... NE, fuj.

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1240 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1545 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1895 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2100 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2315 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 28 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 58 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 70 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 79 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 88 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.