Detail hlášky #58176
<a> nechceš mi udělat něco na večeři ? dal bych si palačinky :P
<b> mám 1 vajíčko .. :D
<a> tak já Ti jedno donesu, to vyjde ;)
<b> no jo .. :)
<a> copak? začínáš přemýšlet?
<b> začínám zjišťovat že jsem absolutně neschopná :D
<b> šla jsem se kouknout, jestli mám olej :D a moment, jdu vytřít :D
<a> ok jdu si udělat rohlík :D
Informace o hlášce
Diskuze
A až ti prozradím recept na OPRAVDU luxusní vývar, to se ti teprv budou dělat boule za ušima :)
Takže - kdykoli budeš dělat nějaké (jakékoli) maso, nebo šunku, nebo špek, nebo škvarky, prostě cokoli od masa či tuku, tak ty odřezky, co ti zbudou, zabal do pytlíku a vraž do mrazáku. A až toho bude tak kilo, celý to dej do ooobrovského hrnce, přidej hrst celého pepře, deset kuliček nového koření, sůl, petrželovou nať, jednu cibuli (neloupat, jen překrojit a na řezu osmažit dozlatova na olivovém oleji a i s tím olejem nalít do hrnce), nakrájenou kořenovou zeleninu (zhruba stejně všeho - deset deka petržele, mrkve, celeru), půl kedlubny, a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. A celé to dej na úplně nejmenší plamínek, přiklop pokličkou s odfukem (taková ta dirka, aby nevyskakovala) a nech minimálně dva dny lehce probublávat (samozřejmě je třeba občas dolít vodou nadoraz). Pak si vezmeš druhý velký hrnec, na něj posadíš cedník, vyložíš ho nejlépe perlanem (ale postačí i čistá a hustě tkaná utěrka) a vývar krs to přefiltruješ. Část se spotřebuje rovnou, zbytek je nejlépe zamrazit. Já su šílenec, já to vařím dny tři, ale i po těch dvou je to vývar jak stehno, to postaví na nohy i mrtvýho.
Každopádně si ten recept zapíšu, jednou se může hodit. Kdyby ne, budu ho mít zaarchivovaný jako jedinečnou ukázku lidové kuchyňské tvořivosti. Děkuji.