Kategorie
Přihlášení
Uživatelé online
Nejnovější hlášky
Nejnovější příspěvky
TOP 10 Space Invaders
8810
naparcipiskapa
7680
Edu
7360
Finer5950
7330
RIPPERSVK
6100
mati
5970
Lemra
5630
Markuus
5080
Marthy
4800
joocker
4460
urbancikpetr
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.
Vzhledem k tomu, že máme zrovna...
Vzhledem k tomu, že máme zrovna Velikonoce, kdy mají Slováci státní svátek i v pátek, tak myslím, že by měli ohledně počtu českých svátků mlčet ;-)
Re: Ale houby, vážení,
Stačí se podívat na některé spoluobčany... :-(
Re: Ale houby, vážení,
Já jsem v té plynové (u rodičů doma) sama nikdy nepekla, protože jsem se strašně bála ji zapalovat. Musela se tam strkat zapálená sirka do takové škvírky, pak se strašně dlouho nic nedělo (jen syčel plyn) a pak to najednou udělalo "BLAF!" a tlaková vlna proběhla kuchyní :-))
Re: Ale houby, vážení,
Dost se mluví o tom, že k nám do supermarketů dováží samé jídlo podřadné kvality (a ještě za přemrštěné peníze) a Češi to kupujou jako diví. Bodejť by ne, když jim někdo radí, jak se dá "báječně ušetřit", když uděláš omáčku z Tesco-kečupu. Bohužel jsou lidi, kterým nevadí, že to chutná příšerně, hlavně, že se nají, takže to pak klidně nabídnou návštěvě k nedělnímu obědu. Myslím, že se dá stravovat za málo peněz, nápaditě, zdravě a bez kečupu. Jenže to musí být to jídlo tak vymyšleno od základu, když nemám peníze, tak si dám brambory s cibulí a tvarohem a ne že si vysním koprovku, ale místo hovězího tam dám párek, místo kopru sušenou petržel a místo smetany nízkotučné mléko.
A vůbec, jestli tady někdo holduje kečupu a nechce se ho vzdát - zkusili jste někdy rajský protlak? Není drahý, jsou v něm rajčata (i víc, než 5 %...) a můžete si ho doma dokořenit k obrazu svému.
Re: Ale houby, vážení,
Růžová je vůbec zvláštní barva, prostupující celou kuchyni. Troufám si tvrdit, že barvoslepá úplně nejsem, ale kdy je cibulka "osmažená do růžova", to taky nepoznám.
Jinak vařit podle přesného receptu je možná jednodušší, ale je to trochu nuda. Instrukce typu "Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 185,5° a pečeme 22 minut" svádí k tomu, že to tam člověk frkne a za 22 minut bez dozoru předpokládá, že koláč je tak akorát. Jenže on může být spálený i syrový, protože i když postupuješ podle receptu, podmínky nejsou nikdy stejné. Daleko zábavnější jsou recepty po babičkách, kde je strohá instrukce "upečeme ve středně vyhřáté troubě". Mimochodem, dokud jsme měli plynovou troubu, tam žádné stupně stejně nebyly.
Re: Tak to jsi asi hodně ddddd-drsne...
Please, help me, doctor Dick... aneb D-D-D-D-Deeper! (skupina E-rotic)
Re: Ja tam pivo nevidim, jen sam...
Však jsou to takoví kluci chlupatí, rohatí... já mám ráda oba.
Re: Achjo. Já fakt nevím
To sice jo, ale ne tak velká, jako "kdybi jsi - to je jedno, jak píšu, nejsme ve škole".
Re: Achjo. Já fakt nevím
Já vím, mně se to líbí. Účastníci konverzace nepíšou jako prasata (čárky odpouštím), zasmála jsem se a dala bych si tu kofolu s rumem... Nebo Radegast. Achjo.
Re: Vysvětlení
Když se podíváš na ostatní Gorkanovy citace, ve kterých vystupuje i on sám, zjistíš, že interpunkce a členění textu nebude jeho silnou stránkou. Nechtěla bych číst tu seminární práci o odpadech (viz http://www.lamer.cz/quote/66647), jestli byla celá napsaná takhle.