Detail hlášky #67932
<ona> myslím že budu umět úžasně vařit :D když furt čumím na ty videa o vaření :D
<on> tak to já budu teda úžasně souložit
Informace o hlášce
Diskuze
Hledal jsem v tom něco ve smyslu "co zas rejpe, vždyť v tu dobu by ještě po zápase Liberec-Sparta zdaleka nebylo, takže nemůže vědět, jestli jsme vyhráli nebo rupli" a ono v tom tohle, no to bylo ale zákeřné, uvědomuješ si to? :-)
do receptu potřebujete jemný kečup a máte jen ostrý
do receptu potřebujete eidam 30% a máte jen 45%
do receptu potřebujete "smetanu minimálně 30 %" a máte jen smetanu na vaření s nějakými 12 %
budete kde? Ano, v prdeli a zoufalí či zoufalé či někoho vyšlete pro dotyčnou surovinu. Já ale vím, že:
V receptu je jemný kečup a já mám jen ostrý? No a? Tak to bude ostřejší, však to vařím pro sebe a mám ostré rád, takže šup ten kečup tam!
Sýr 30 % nebo 45 %? To je důležité možná tak pokud chci ten sejra obalit, pětačtyřicítka se na pánvi roztejká, pokud ho chci nastrouhat na ozdobu, tak je to velmi jedno, jakej je
a smetana? To mi řekly i samy ženy v rodině, že "máš dát do omáčky smetanu na vaření či ke šlehání? To můžeš nahradit jednu druhou, když tam dáš šlehačku, budeš to mít tučnější, to asi víš z procent a když tam dáš smetanu na vaření, budeš to mít zdravější" a samy evidentně něco jako procenta neřešily, tak proč bych to řešil já? Na něco se umřít musí :-)
Vaření bych radši nerozebírala. Vařit neumím, nehodlám tvrdit, že ano, nehodlám se chlubit tím, čeho sem v kuchyni schopná, ale především ty výtvory necpu jiným lidem. Ale ač sem chudý student a mým jediným cílem je se nažrat, nejlíp nečeho teplého co není suchý chleba, tak kečupu se vyhýbám obloukem a když už mám nějaký recept, snažím se ho držet a ne to ojebat tu tímhle tu tamtím...
Pohlreich vaří tak, aby si lidi pochutnali, Babica tak, aby se najedli. A to je rozdíl. Ono je hezké, že si můžu u Pohlreicha dát nejlepší špagety s nejlepším olivovým olejem, ale abych za malou porcičku, po které budu mít za hodinu hlad, dal těžký prachy, to můžu občas, na denní obědvání tímto stylem nemám výplatu - a Babica se snaží vařit právě tak, aby se lidi najedli levně. Komu to chutná, pro toho vaří, komu ne, však podle toho vařit nemusí.
A vůbec, jestli tady někdo holduje kečupu a nechce se ho vzdát - zkusili jste někdy rajský protlak? Není drahý, jsou v něm rajčata (i víc, než 5 %...) a můžete si ho doma dokořenit k obrazu svému.
Ale pozor - zrovna Tesco kečup (premium kvality, nebo jak to mají označené) vyšel v dTestu jako jeden z nejlepších (pokud si to dobře pamatuju, tak i lépe než Heinz), takže ne všechno Tesco je špatné. A no name věci z lídlu se taky docela často umisťují na předních příčkách. Problém je v tom, že normální člověk nemá moc šancí zjistit, co vlastně jí, pokud by v obchodech nestrávil hodiny čtením etiket a porovnáváním s normama a vysvětlivkama.
Nedělní oběd - děkuji, právě jsi mi připomněla otřesný zážitek, kdy jedna vzdálenější příbuzná na své narozeniny uvařila nějaké jídlo ze sáčku, vůbec se to nedalo jíst a ona se ještě chválila, jak není šikovná :( Naštěstí k ní nechodím na obědy každý týden.
Babicu nemusím, ale nahrazování surovin jinýma mi jako velký prohřešek nepřijde. Nemám ráda kopr? Proč nezkusit udělat koprovou omáčku z jiné bylinky, sice pak už nebude koprová, ale kdo říká, že to bude špatné?
-Vieš, Róza, – hovorí svojej staručkej žene, bohatí Židia sa celý život objedajú šoletom.
-Urobme si aj my šolet, aspoň na našu diamantovú svadbu !
-Môžeme, – vraví Róza, – ale nemáme fazuľu !
-Nevadí, urob to z hrachu !
-Ale ani hovädzinu nemáme.
-Tak tam daj párky !
-Ani husacej masti niet v domácnosti.
-Daj tam Loj !
-A chýba mi aj korenie, – spomenie si Róza.
-Môžeš aj bez korenia !
-A kde vezmem zeleninu ?
-Nasekaj tam trochu trávy !
Róza teda uvarí, zasadnú za stôl, Rosenzweig začne jesť a zamyslí sa:
-Ja neviem, čo tí bohatí Židia majú na tom šolete ?!
Přečti si jakýkoliv časopis o vaření a určitě v něm najdeš něco jako: chcete-li být dobrým kuchařem, nebojte se experimentovat! Jasně, když si v restauraci objednám svíčkovou na smetaně, tak jsem ráda, když mě upozorní, že ji nedělají klasicky, ale na karamelovém základě. Ale co? Stejně jsem si ji dala a byla perfektní!
A zkoušel sis někdy vařit podle norem třeba od Runštuka (učí se podle nich na školách)? Právě tu svíčkovou jsem podle nich vařila a kdybych tam dala všechno koření, sůl a ocet, co v nich bylo uvedeno, tak se to nedá jíst!
Pohlreicha docela uznávám, ale v tomhle by s tebou URČITĚ nesouhlasil.
Jinak vařit podle přesného receptu je možná jednodušší, ale je to trochu nuda. Instrukce typu "Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 185,5° a pečeme 22 minut" svádí k tomu, že to tam člověk frkne a za 22 minut bez dozoru předpokládá, že koláč je tak akorát. Jenže on může být spálený i syrový, protože i když postupuješ podle receptu, podmínky nejsou nikdy stejné. Daleko zábavnější jsou recepty po babičkách, kde je strohá instrukce "upečeme ve středně vyhřáté troubě". Mimochodem, dokud jsme měli plynovou troubu, tam žádné stupně stejně nebyly.
https://www.google.com/search?q=vtip+vareni+porno a guess what, aj https://www.google.com/search?q=joke+cooking+show+porn je toho plné.
Vtip celkem starý, ale nějak se v šedosti fronty zablýskl. Plus.
Aneb otec vzal pytlík s domnělou paprikou, bohatýrsky z něj nasypal do hrnce a teď nevím jestli hned nebo až po uvaření zjistil, že to nebyla sladká paprika, ale chilli, plivali jsme oheň :-)