Detail hlášky #39972

<ona> tak uz konecne rafitikovali tu lisabonskou smlouvu! :-D
<on> :-D:-D ratifikovali kdyz uz
<ona> sak rikam rafitikovali
<on> :-D:-D RA-TI-FI-KOvali
<ona> ratikifovali
<on> jezis ty to nedokazes precist? :-D
<ona> MNO TAK TO PROSTE HAVEL KONECNE PODEPSAL MNO!!
<on> ja se poseru :-D:-D

Informace o hlášce

Datum přidání: 4. 11. 2009
Kategorie: Hlášky
Autor: Pavilion (3 hlášky)
Hlasování: Deefik, Harys, beorn, PavlinII, mobydict, SkyHaven, ubozak, Bart, NikolQa14, Dermertis, Ondruch, Acorp, w3m, Finer5950, blueW200, Danik02, -TooM-, wraX, Radek9, DARTHPraetorian, Vlk, BubblyBubble, Denebola, saft, petya, incucu, kecal_op, Martincz, e-litt, Groove, Joanne, GH0ST, qwertzuio, Nevermore, Lemra, popik34, wegas, Pepi13, riwy, Griffon, Goues, CZ_StRider, abouttabs, Mikko, dwander, Fatal1t, tomikdvorak, blow, Dexter, Sobosss, Cejda, love--sucks, Orlan, vitis2, profa, Wimpo, Accept, tomzi, DragoonX, Bety888, Korialis, KUKAHOJ, krystof, lerra, Danol, Mysharr, Slay, Spiderwoman, Melebius, domvala, Cinvor, Shadowmaster, tritecky, If-if, Mirator, Marcel230, soustruh, Honza0297, GhostArya, AMD, McBobr, soony20, Snake, tristaver, Liman, Leanne, chudst, Matesss, sirarag, pali6, Severina, Winters, srobka, Lugi, Morv, SidiusM, repley, gaston, Kunacek, sark, Zuchy, blackdemon, link-in-man, arlea689, PhenixSk, Frankie111, gillan, Milhauzz18, ladys91, Lowky, Baris, jewmi, Groak, Oris, Kanniy, chylex, vasek004, zzuzi, Vivi, petrous5367, Gasert, DMRaper, Apajda, Gobledon, herodes555, anezkaceska, Waco, Mango, Ruprecht, Sha-a-kaa, dejvid17, Evzenecek, zelvak, Georgo10, Metodej, kaikow, maryjane, Bazim, kapoka, Keeehi, Ella, matrix17, noonick, arain, spiderpig, kojak, cubik, freferg, Shark94, bkbosorka1, jogino, tommander, Kamzik, CIMBI, BahnoCZ, 350ztom, caarymary, Beerius, ScH0ll_kIll3r, Ciko, rendlik, jfk, Jumbo, Juldzii, Einhasad, Tomes, staccey, Katand, Triss, mdonaat, Eveni, Apophis, Stickman, Elisabetha, inkara, WellBloud89, Deliminico, Lorandel, tobytja, Danad, TidO, brumla, Zelvi, oprs, Kapitan, Petrziczka, ciakval, CarpeNoctem, brutal_revenge, GorTavaro, Finarfin, Annacerv 865 pro a Sargon, dcp115c, Lur_Raven, Ptolemaios, B-ree-m, Chaythere, Tinnarr, alaqella, Gorkil_the_goblin_king, DMDave92, Mackie, Hammer, Imzadi, wotas, Skay, Traitor, 3niti, bozk, Pajusa, KaseO, Wery, sangrila, pitufo, Kogaku, zax52, tocra, DJ307, burka, Reiki, Lahvout, jursmi, MistrBuBak, Raffaell, JerichoBM, katula7, SmithF, teye, freaky_tomato, yannush, Cassidy, Lekan, hasahm, maska, staflik, DakuHonoo, smrduty_kojot, deemarc, albona, andyo, Trny, Gonzales, Dri0m, kuras, pavelnop, Ellrohir, kbtmichal, Exxclussive, assim, doctorex, Kethryn, lentiilka, Klotylda, starbuck, lilo, Herda, Meer, crapper, Daysi, HateMePls, Lida79, Matrin, Peshke, PinkFOX, Moneta, dohaje, vinczenzo, luciferrus, czKarlos, Ejmin, Maty991, Tceld, TomEF, kapriiik, jurda, aewin_cz, Marcus7, EliEli, Altair, Aelin, Derevin, Metzgermeister, FrenkyB, scarlaxx, Vincent, calexman, BearPeter, Trigger, vaevictis, hanes87, Rimmoncze, S1mon, jezzy, Metis, Renee, Piitr, Allka, psychous3, Schade105, Deianeira, Blanium, ScOrPiOn9, zgrossl, logout, piol, ric4rd, MoiJe, killercat, Elgurth, yzan, barney33, rotten77, Goodlike, arxarios
560 proti
V oblíbených: sireldo, Loki123, petrxx, Kunacek, Zuchy 5 uživatelů
Oblíbenost: 58,14 %
Stav: Má kladné skóre

Diskuze

16:18
LosCatmanos: K pláči...oboje
LosCatmanos
K pláči...oboje...
RIP Zidane
18:06
Vencafootball: Re: K pláči...oboje
silhouette
Tolik plusů ? jakto ?
19:18
bee: Re: K pláči...oboje
bee
možná radost nad tím, že v komentáři není "blondýna xD"...
09:41
Angrycheese: Re: K pláči...oboje
Angrycheese
Možná se to lidem líbí...A nebo po tlačítku "plus" proběhlo stádo splašenejch bizonů
Nenechte si mozek zničit drogama. Pijte pivo.
21:35
EhmiQ: směju se
EhmiQ
sice ne citaci, ale demenci slečny :-) ale fakt se musím smát takže +
23:06
nk8215: Re: směju se
silhouette
omg vždyť Klausovi už končí druhé funkční období, tj. je "u kormidla" DESET LET...to asi dělá to Havlovo Odcházení:)
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
00:04
LosCatmanos: Re: směju se
LosCatmanos
to mu jako bude končit tři roky? :))
RIP Zidane
00:38
nk8215: Re: směju se
silhouette
aaaeeehmmm...nj, druhá volba byla až 2007 *shame on me*
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
01:12
Chrestee: Re: směju se
Chrestee
Ke Kormidlu chodím na obědy, vaří tam skvěle :-P
Ať se mládí vydovádí, moc času na to nemá...
12:40
nk8215: Re: směju se
silhouette
V Praze, nebo v Brne? Ja v Praze a muzu potvrdit :P
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
21:26
Chrestee: Re: směju se
Chrestee
Já v Brně. Obsluze se žádný podnik zatím nevyrovnal.
Ať se mládí vydovádí, moc času na to nemá...
18:31
Aldred: Re: směju se
silhouette
pokud je to to Kormidlo na Kounicove tak jsme se tam mozna nekdy i potkali :) Tedy ja tam chodim spis prilezitostne, ale Vaclava Klause jsem tam urcite nepotkal :D
12:32
Chrestee: Re: směju se
Chrestee
To nevadí, já taky ne, naštěstí :D Chodím tam asi tři roky. Teď už méně pravidelně, ale většinou ještě tak jednou, dvakrát týdně zajdu.
Ať se mládí vydovádí, moc času na to nemá...
03:38
czebrda: Re: směju se
silhouette
Taky chodim do Kormidla na Kounicce. 11:15-11:30 menicko na baru :)
22:11
feErda: nvm proc, asi mam divny smysl
silhouette
nvm proc, asi mam divny smysl pro humor, vsude davam temer minuska, ale u tohodle sem se posral :D:D:D
Nevěřím ničemu co krvácí víc než pět dnů a neumře to! :D
22:49
xdas: Nevim proč má radost z ratifik
silhouette
Nevim proč má radost z ratifikace, to je spíš k pláči. Klaus zklamal.
23:35
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
<offtopic>
Byli jsme poslední brzda pokračování rozšiřování (omlouvám se) EU. Nebo je snad lepší mít o trochu víc suverenity v na hranici funkčnosti "zamrzlé" EU-27 než být členem silného demokraticky řízeného (zásadní rozdíl proti RVHP, resp. Varšavské smlouvě) společenství, které je schopné přijímat další zájemce bez rizika, že se pod návalem nových členů zhroutí? Jeden z mnoha komentářů ve zkratce vyjadřoval, že obavy ze ztráty suverenity přicházejí pozdě, neboť jsme o ni přišli už vstupem do NATO.
A btw obavám, že by bez schválení oné výjimky vzaly zástupy Němců útokem Evropský soudní dvůr v Lucemburku s hromadnou žalobou o náhradu majetků, o které při odsunu přišli, moc nevěřím...téměř pětašedesát let je imho sice málo na kompletní ztrátu paměti, ale přece jen moc na takový útok...
</offtopic>

Vím, že teď asi jsem horkým kandidátem žlutého zahnutého ovoce, co se v anekdotickém pojetí (třeba http://www.hahaha.de/witze/laender/ddr/9401/kann-man-aus-einer-banane-einen-kompass-machen.html) stalo kompasem jen pouhým položením na Berlínskou zeď - tam, kde je ukousnuto, je východ...(pro neněmčináře a nedějepisáře - ban(án)u), ale nemohl jsem jinak..."Klaus zklamal" mne vážně nadzvedlo...
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
00:08
Dan: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Dan
Stávající primární právo je nevyhovující, na ústavu (a z ní vycházející Lisabonskou smlouvu) se čekalo jako na smilování. Lisabonská smlouva je prostě lepší než Nice.
Navíc se povedlo z Francie vymámit ústupky (hlavně v CAP) a bylo by škoda je nevyužít. Vždyť podle současné smlouvy jde 45% rozpočtu na dotace a subvence zemědělcům! To nikdo nechce (snad kromě Francouzké levice).
Co se týče suverenity: moc se toho nemění. Trochu ano, ale je jasné, že pokud chcete mít akceschopnou organizaci o velkém počtu členů, nemůžou být všichni schopni zablokovat agendu. Právo veta dávat jen umírněně.
Já radši budu člen mocného, silného nadstátního celku respektujícího lidská práva, než člen státu, který nezmůže nic.
00:11
LosCatmanos: Re: Nevim proč má radost z ratif...
LosCatmanos
Klaus má pravdu, EU by měla být volné společenství - volný trh a Schengen. Zbytek je zbytečnost. EU je levicový multikulti paskvil. Jak jsme přišli o suverenitu vstupem do NATO? O tu jsme přišli až ratifikací Lisabonu. Teď nás budou fakticky řídit frantíci s němcema, resp. velké státy si budou dělat co chtějí s malýma. A jinak je zvláštní, že se té výjimce sudeťáci a maďaři tak bránili, když nás přesvědčovali o tom, že žádné požadavky nevznesou.

xdas: Klaus bohužel musel podepsat...
RIP Zidane
00:38
Dan: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Dan
To je trochu těžší, malé státy mají v hlasování v radě kvalifikovanou většinou asi 60%. Idea EU není levicová, vždyť jako první dovedla dotáhnout do konce volný trh. A jen volný trh může fungovat teoreticky.
Vem si to v praxi: máš volný pohyb pracovníků. Český dělník se zraní ve Francii. Bude ošetřen tam nebo v ČR? A za jakých okolností? Kdo bude platit převoz? A smí Francouzká sanitka na německém a českém území použít sirénu?
To všechno se musí vyřešit. Volný trh může fungovat jen v rámci celku, který je si podobný (např. uvnitř USA).
A politická unie je pro malé státy (jako ČR) skoro tak důležitá jako ekonomická. Sami nic nezmůžeme, musíme jednat jako celek. Z toho samozřejmě vyplývá, že se občas bude jednat proti vůli menšiny.
Argument o navrácení majetku je lež. Charta bude platit od její ratifikace. Základní právní princip je ten, že nic neplatí retroaktivně, tzn. sudetský Němec se nemůže dovolávat práva na základě dokumentu, který neplatil v době, kdy byl akt konán.
20:19
heiselpapier: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
"Základní právní princip je ten, že nic neplatí retroaktivně.."

Tak by to mělo být, ale vzpomeňme třeba Norimberský proces, kde byli lidé souzeni za např. zločin proti lidskosti, jenž byl zaveden až po válce..

Když se chce, jde všechno, a někteří lidé všechno chtějí.. Je jen problém tupého stáda, že je takové věci ochoten tolerovat.
02:38
BlastFX: Re: Nevim proč má radost z ratif...
BlastFX
Idea EU možná levicová není, EU ano! Základní principy levice jsou rovnost a v jejím důsledku i přerozdělování majetku. A co dělá posledních pár let eurokomise? Obírá "zlé bohaté firmy" (nemusíme ani vstávat od počítače - dvě z největších obětí tohoto okrádání se stali Microsoft a Intel) a peníze, kromě těch, co si euroúředníci zašijí na svá konta ve Švýcarsku, se dávají "hodným, pracovitý" zamědělcům (dělníkům?). Řekni mi, jak by se něco takového mohlo dít v pravicové společnosti!
I believe in power of Windows Vista.
00:43
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
Špatně jsem to přepsal, nešlo o celou suverenitu, ale jen o část...omlouvám se. Ale že by nás Lisabon připravil o ten zbytek, tomu nevěím. Nechali by se snad takoví Francouzi nebo Britové připravit o něco tak drahocenného, jako je státní suverenita? A taky tu smlouvu ratifikovali...
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
02:32
BlastFX: Re: Nevim proč má radost z ratif...
BlastFX
Nenechali - Francouzi a Britové jsou právě ony země dost velké na to, aby si s mámi mohly dělat co se jim zachce.
I believe in power of Windows Vista.
00:47
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
I když v případě Britů to taky dost dlouho vypadalo, že se proces zadrhne...a co se týče té naší manipulovatelnosti - F a D by nás imho mohly "řídit" jen pokud bychom neměli komisaře, což už teď nehrozí...
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
20:13
heiselpapier: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
Bez ohledu na debaty, jestli bude Lisabonská smlouva přínosem nebo zkázou, je nutné upozornit na to, že byla schválena PODVODEM.

Nejdříve byla navrhována euroústava, o které se ještě její tvůrci naivně domnívali, že projde referendem všech států. Neprošla. Co se dělo dál? Chvíli se vymýšlely různé kličky jak výsledky referend ochcat, ale nakonec zvítězilo řešení zamést vše pod koberec a přijít s novou verzí euroústavy, Lisabonskou smlouvou. Teď už se většina politiků poučila a referenda ve většině zemí vyhlášena nebyla. Kromě Irska. Irové rozhodli, že Lisabonskou smlouvu nechtějí. A tak bylo vyhlášeno druhé referendum. Je tohle normální? Nerad se uchyluji k urážkám lidí s odlišným názorem, ale pokud toto nevidíte nebo přehlížíte, tak jste jenom tupé stádo idiotských ovcí!

Celý proces ratifikace Lisabonské smlouvy byl ve znamení podvodů, lobbingu, nátlaku a propagandy. Už to je pro mě důvod tuto smlouvu jasně odmítnout. Je smutné, že si tolik lidí nechá srát na hlavu a omezuje se jen na kritéria "EU bude silnější;nebudeme přece jediní dělat v Evropě ostudu neschválením;" apod..
21:05
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
Euroústava byla imho ve F i v NL obětována vnitropolitickým sporům...a ano, i ta propaganda tam (a napoprvé i v Irsku) zaúřadovala...ze strany odpůrců...no flame...
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
21:58
heiselpapier: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
Nepochopil jsi..
18:10
Haklbery: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Haklbery
Tím bych si nebyl tak jistý... Přečti si to ještě jednou :o)... Už jen to že ti byl příspěvek zmoderován mi vykouzlilo usměv na jinak černém dni... :-D hezký den přeji.
13:26
heiselpapier: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
Představ si, že by sis vsadil tiket ve Sportce. Náhodou bys vyhrál Jackpot, ale společnosti SAZKA by se to nelíbilo a vyhlásila by nové losování. To by vyhrál někdo úplně jiný a tobě by zbyly oči pro pláč.

Dále by se vůbec neřešilo, že jsi byl poškozen už v základu, ale rozebíralo by se, kdo si peníze víc zaslouží, kdo je použije na lepší účel. A podle toho by se posuzovala správnost takového, vůči tobě podvodného, jednání.
15:20
Haklbery: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Haklbery
Omlouvám se za tak prvoplánové popichování.
ALe ten tvůj první odstavec mě doslova popudil...
A k tomuhle:
Celý proces ratifikace Lisabonské smlouvy byl ve znamení podvodů, lobbingu, nátlaku a propagandy. Už to je pro mě důvod tuto smlouvu jasně odmítnout. Je smutné, že si tolik lidí nechá srát na hlavu a omezuje se jen na kritéria "EU bude silnější;nebudeme přece jediní dělat v Evropě ostudu neschválením;" apod.
bych rád něco dodal.
Řekni mi o čem jiném než o propagandě, nátlkau, pravních kliček, je politika?
To, že se EU nějakym způsobem snaží zefektivňit, zlepšit, je pokrokové.
To, že pár zemí vyhlásilo referendum, mě štve. Protože prostě normální lidé (mezi které se řadím i já) nemohou udělat fundované rozhodnutí(bez ohledu na výsledek). A k tomu sraní na hlavu bych ti řek že to tak chodí :o) není to jednostrané. Klaus sere stejně tak EU.
Ja sem chci pořád napsat jak je Lisabonská smlouva dobrá. Pravdou je že má mé sympatie, stejně tak pravdou je že o tom vím docela málo. Stejně tak jako ty.
Ty stavíš své stanovisko na politických praktikách (z čehož by mohlo plynout že schvalovat cokoliv je podvod) já na myšlence, že smlouva je pokroková. Obojí je pomíjivé. Takže o čem se to tu bavíme?! :o)
Na závěr bych dodal, že Klaus, tak jak se chová je při nejmenším neslušný.
A republika pak vypadá k smíchu.
21:54
BlastFX: Re: Nevim proč má radost z ratif...
BlastFX
Já bych řekl, že protní problém je v tom, že EU se chce politicky angažovat - její původní zaměření (tehdy se jmenovala ještě EHS) bylo zlepšení podmínek mezinárodního obchodu. Chválihodné. Pak si ale úředníčci řekli, že chtějí víc, že chtějí vládnout a začali centralizovat moc a potlačovat suverenitu členských zemí. Píčovina!
I believe in power of Windows Vista.
23:30
Haklbery: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Haklbery
Když tím bude EU konkurnece schopná proti ekonomickým kolosům jako je USA a Čína, tak nejsem proti. Myslím si, že šance Evropy tkví v sjednocení a v EU. Je syce hezké že budeme mít suverenitu, ale pak musíme počítat s horší domluvou v EU horší ekonomickou návaznost. horším vším. (neříkám konkrétní příklady protože je nevím). Je zbytečně moc povyku kolem té suverenyty. Mě by zajímalo proč si myslíš že je to špatný? Rozdíl je akorat v tom že místo debilních českejch politiku to bude dělat někdo kdo tomu rozumí. PRoč ne?
08:07
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
*to
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
08:09
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
omg, nepořádek ve vlákně...ta hvězdička opravuje tenhle koment http://lamer.cz/quotes/show/39972#comment_98709
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
17:05
BlastFX: Re: Nevim proč má radost z ratif...
BlastFX
Proč ne? Protože my jsme jedna z těch malých zemí, které budou velké země využívat ve svůj prospěch. Je jedno, kde a kdo zákony vymýšlí, dokud bude nestranný, ale zde se o jakékoliv objektivitě nedá mluvit. Velké země budou profitovat na úkor malých zemí (včetně nás). To se mi na tom nelíbí!
I believe in power of Windows Vista.
18:35
Haklbery: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Haklbery
Fakt, že sme malá země, bude znamenat, že budem mít míň (nebo malej) hlas(ů) v pro evropskejch záležitostech. A co by sme, promiňte mi to slovo, kurva chtěli?!My jsme v postavení kde si nemůžem diktovat a podle toho se máme chovat.
EU je cesta, podle mě lepší než ta samostatná má cíl má budoucnost. Jakej cíl máme bez ní? Navíc doma si budeme rozhodovat stále a podle libosti. Jako názor, že teď budeme muset robotit podle druhejch a bude to bůhví jak na hovno je doslova omezenej. A jestli si myslíš že budeme prosperovat vňe Evropské unie tak se nemáme o čem bavit.
Fakt, že jsme malá bezvíznamná země nezměníš tím, že si budeme vyskakovat nebo že se budeme stavit na hlavu. Respekt, slávu, čest všechno todle nemáme. Mě vážně štve, že si Češi myslej kdo ví co. Stát jako takový by měl jednat na úrovni. To že padla vláda za předsednictví, to že prezident říká něco jinýho než premiér je dost napováženou.
A ty říkáš argumenty že nás budou využívat. Prosím tě každej druhej čech kouká jak dostat prachy z fondů EU.
Mě by vážně zajímala tvoje představa jak nás chtěj využívat? Jako že nám tady budou vyklápět uran nebo jak? jako? vážně nechápu jak si k tomu názoru přišel. Tohle není komunismus. Prober se. Egoistickej ublíženej pohled na svět. EU zas tak neomrzí jestli pojede bez nás proč taky? Umím si představit že teď sme jí lezli pěkně krkem. Nikdo nás nechce zabrat. Nikdo z nás otroky neudělá. 21 century lives on.
Závěrem - Jestli se mýlím, pak mě oprav, rád si rozšířím obzory.
17:18
BlastFX: Re: Nevim proč má radost z ratif...
BlastFX
Nebudeme moct tolik kecat do evropských záležitostí, ale ani do těch vnitrostátních (o tom je Euroústava=Lisabonská smlouva). Neříkám, že EU je špatný nápad, ale je špatný nádpad, aby se montovala do politiky (EHS taky prosperovalo). Jak nás chtějí využívat? Co třeba tohle: Zdánlivě nestrannými ustanoveními nám zdecimují zemědělství, my, abychom fyzicky přežili, budeme muset dovážet z okolních zemí a ty na tom budou vydělávat. Druhá věc je, že při velkých rozhodnutích, která nás také ovlivní, na nás nebude brán zřetel, ale zaručuji ti, že velké země se budou mít dobře. Svržení vlády není chybou státu jako celku, ale jisté skupiny komunistických (oficiálně sociálně demokratických) sviní. A že EU není komunismus, to máš pravdu - v komunismu se všichni mají dobře (ta idea společného vlastnictví je mi sice odporná, ale budiž), kdežto EU si hraje na Jánošíka. Bohatým (zlým vykořisťovatelským firmám) bere a chudým dává (ale to už se tak úplně nedaří - velká část peněz se prostě ztratí, než se dostanou k těm pracovitým chudým dělníkům).
Podle mě je zase krátkozraké nevidět tyto dopady LS, nicméně vidím, že jsi se zasekl jako malé dítě, které prostě nedá pokoj, dokud nebude po jeho, a proto títmo s touto diskusí končím.
Howgh
I believe in power of Windows Vista.
17:55
Dan: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Dan
S tím zemědělstvím je opačný problém, způsobujeme (my EU a USA) zadluženost zemí třetího světa našimi dotacemi.
20:16
Haklbery: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Haklbery
Dobře.
-Já bych byl pro abychom to vyzkoušeli a když ty sankce budou větší než výhody tak vystoupit.
-Myslim si, že EU se snaží víc sjednotit a kouká aby fungovala jako celek.
-Nevěřím tomu, že je koncipovaná na vykořisťování malej zemí. Protože mi to přijde na hlavu padlý.
Ty to rovnou předpokládáš.
Dobře schrňme to.
-Říkám, že Evropsčtí polityci jsou na vyšší úrovni a nemyslí prvoplánově, tj tak aby využívali malé země, které by se nakonec odtrhly (a mělo by to horší dopad).
Ty říkáš pravej opak.
-A to že by nás nějakým způsobem vykořisťovali by 100% ten následek mělo. Ty se o tenhle fakt přímo opíráš.
-Když se přou dva lidé, tak říkat, že jden se zasek (a nepřijme pravdu toho druhého) jak malé dítě, je irelevantní.
-Při velkých rozhodnutích bude brán zřetel na chod EU. To se týče i nás.
-Za svrhnutí vlády nemůže stát?. Jasně, že to neudělal on :o)to bylo myšleno tak, že má tu zodpovědnost. Když armáda zabije civilistu, tak za to taky ten stát přece nemůže, ale je na něm aby přijal morální odpovědnost.
To že bychom se oddělili teď od EU protože možná v budoucnu něco udělá je dost bezpředmětné. Dobře tak se měj. Čas ukáže.
14:13
nakopnuta_sova: Re: Nevim proč má radost z ratif...
nakopnuta_sova
Navíc doma si budeme rozhodovat stále a podle libosti. ... jo, pokud EU nevydá nějaký zákon, vyhlášku nebo předpis. V tu chvíli pokud budeme mít něco tomu nově zavedenému odporující, MUSÍME to přizpůsobit evropské legislativě a co na tom, že my to měli dřív... takže s tím "podle libosti" to taky není tak žhavé.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)
08:05
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
http://www.tomas-franke.cz/prohlaseni-k-soucasne-politicke-krizi - ve spoustě věcí s tím člověkem souhlasím, ale tím, jak zepsul LS... sorry, nemůžu jinak: Proč by asi tak EP odhlasovával něco tak nedemokratického jako je zrušení svobody projevu?!
A btw...ta, jak píše, "zrada" ČSSD byla podložena několika právními analýzami, ale zřejmě proto, že strana, která je nechala vypracovat, má za předsedu toho zlého "Roka z Ráje", na ně ochotně zapomněl...
Fuj, ti byl ale offtopic *shame on me*
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
02:44
BlastFX: Re: Nevim proč má radost z ratif...
BlastFX
Mohu se zeptat, proč je tento příspěvek zmoderovaný? IMO je to pravda. Že by pan heiselpapier někomu šlápnul na kuří oko...

P.S.: To H jsem vynechal schválně, za své názory se nestydím.
I believe in power of Windows Vista.
08:12
woody: Re: Nevim proč má radost z ratif...
woody
S největší pravděpodobností se moderátor ukliknul, osobně na tom nevidím nic závadného, každý tu má právo vyjádřit svůj názor.
23:42
nk8215: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
Jinak citaci plusko...
Wie nennt man ein um Hilfe rufendes Ferkel? Notrufsäule
00:09
Dan: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Dan
Ehm, za mě taky. Dneska si nějak notujeme.
18:20
Haklbery: Re: Nevim proč má radost z ratif...
Haklbery
Ah ta demokracie, jak je křehká, zranitelná.
Do hlavy se mi vkradla myšlenka, že demokratický stát je vyspělý jen tak, jak je vyspělý jeho průměrný volič.
Co teprv demokratický stát, kde volí 25% obyvatel (odhad)... :o)
Hádanka dne o kom se to tu mluví?:-D
14:54
tinwe: Re: Nevim proč má radost z ratif...
silhouette
Klaus uz hlavne nemel moc kudy z toho..
12:34
HonzaRez: Hádanka
silhouette
Jak je rozdíl mezi dyslektikem a idiotem?
.
.
.
.
Jestli to nevíte, tak jsme na tom už hodně špatně...
14:40
Madmistress: Re: Hádanka
silhouette
Víte, jakej je rozdíl mezi konví? :-D
Občas večer dumám smutně o dobách, kdy do mě ťal metal v pravých podobách...
21:54
Salaamek: Re: Hádanka
Salaamek
že má obě nohy stejně dlouhý... hlavně tu pravou!
17:57
Madmistress: Re: Hádanka
silhouette
:-D
Občas večer dumám smutně o dobách, kdy do mě ťal metal v pravých podobách...
22:31
tasmanskyCert: hoodne dobre
silhouette
hej po dluhe dobe me to fakt dostalo.. a vy tu moc resite zda je to idiot nebo ne, ale o to preci nejde .lamer-lama-citace od lam a tu to lama byla a patri to seeem
00:06
linzi: nojo, takhle to dopadá, když s
linzi
nojo, takhle to dopadá, když se někdo snaží bejt chytrej a pak je za úplnýho idiota :D
00:25
Beho: Suhlasim :)
silhouette
Suhlasim :)
15:10
NeilArmstrong: Proč je tam na začátu aj na ko
silhouette
Proč je tam na začátu aj na konci Muslimská Národní Organizace chorvatska v předposledním řádku?
20:17
rufuss: Re: Proč je tam na začátu aj na...
rufuss
A není to náhodou Moravská Národní Obec?
I believe in power of Fel Empire.
14:39
ZweisteinX: Re: Proč je tam na začátu aj na...
ZweisteinX
A není náhodou NeilArmstrong debil?
19:21
azurelus: ---
silhouette
to je trapný až to bolí
20:47
LuciusMare: Re: ---
LuciusMare
Tak,nechápu jak to mohlo projít.
00:19
AllOs: Davam minus, z politickych duv
AllOs
Davam minus, z politickych duvodu :-)

Sice to bude OT, ale neda mi to:

Lisabonska smlouva je to nejhorsi, co nas v porevolucni dobe potkalo. Na druhem miste je vstup do EU. Ne snad proto, ze se mi prici myslenka evropske integrace, ale mam diametralne odlisny nazor od evropske politicke reprezentace na to, jak ma vypadat.

Jsem 100% pro ekonomickou integraci ve smyslu volneho pohybu zbozi, sluzeb a kapitalu, volny mezinarodni obchod prospiva vsem stranam. Stejne tak se mi libi volny pohyb osob (uvnitr unie).

Ale to je vse. Veskery ten bordel nad tim je nejen zbytecny, ale primo skodlivy. K cemu potrebuje mezinarodni zona volneho obchodu (coz EHS puvodne melo byt) jakekoli instituce krome nejake platformy pro setkavani predstavitelu statu, kde si muzou povidat o tom, jak to hezky funguje? K cemu PROBOHA potrebuje takova organizace parlament a vladu (komise), proc by meli zakony, ktere budou platit v CR, vytvaret Nemci, Francouzi a Italove a k tomu, aby u nas platily, staci, ze to schvali jista cast statu EU?

Mohl bych pokracovat treba hodinu, je to cele absurdni, nic nam to neprinasi (myslim ta struktura nad ramec volneho obchodu) a jde jen a pouze o socialistickou umelou konstrukci, o jake se pokouseji levicaci vsech smeru snad uz od francouzske revoluce a naplno od 20. stoleti.
00:34
Dan: Re: Davam minus, z politickych d...
Dan
Lisabonská smlouva trochu byrokracii redukuje, nepřidělává jí. Bude míň zbytečných a absurdních nařízení.
01:56
AllOs: Re: Davam minus, z politickych d...
AllOs
Nejde tak uplne o mnozstvi byrokracie, jde o podstatu, ze k nam z EU nema proudit vubec zadna byrokracie, tim spise ne zavazne predpisy, ktere musime prijmout proto, ze je odhlasoval nekdo jiny.

Drtiva vetsina EU predpisu je spatna, ale i kdyby byly dobre, stejne bychom si meli sami rozhodovat, jaka pravidla nastavime na nasem uzemi.
20:45
Dan: Re: Davam minus, z politickych d...
Dan
Já žiju v Brně, a stejně příjmám nařízení z Prahy. Takže nemám problém příjmat je z Bruselu, zvlášť, když tam volím do všech třech institucí.
Pravidla na našem území nám diktuje i WTO a IMF (Washington DC), OSN (NYC), WB (Ženeva)...
Čím se liší přijímání rozhodnutí z jiného kraje, z jiné části města, z jiné ulice od rozhodnutí z jiného města? Suverenita je iluze snad od devatenáctého století. Jsi naprosto totálně ovlivňován rozhodnutími jiných státních příslušníků. Pokud o něčem rozhodne FED, bude to mít ohromný dopad na tvůj život.
Nemůžeš mít volný trh, pokud nebude mít jednotná pravidla (např. o bezpečnosti výrobků).
Tvůj argument vlastně hovoří o vystoupení z EU. To přeskupení pravomocí a současnou integraci udělala Smlouva o EU (tzn. Maastrichtská smlouva) z roku 1992. Lisabonská smlouva vlastně už dopilovává, odstraňuje nesmysly a tak. Nadělal se kolem ní větší hluk, než na kolik vlastně věci mění. Například v něčem dává právo národním parlamentům, můžou zrušit rozhodnutí EU, pokud je jich nadpoloviční většina (je to složitější, zájemcům vysvětlím).
01:37
AllOs: Re: Davam minus, z politickych d...
AllOs
Nevolis do EK, jak znamo evropskym komisarem se z definice muze stat pouze clovek vybrany podle celkové způsobilosti a evropanství z osob, které poskytují veškeré záruky nezávislosti. Nominuje ho vlada dane zeme a schvaluje predseda komise.

To, ze volis do EP je zbytecne, cesky hlas tam nema stejny vyznam, jako rekneme nemecky. Zdalo by se, ze je to spravedlive, protoze Nemcu je nekolikanasobne vice. Ale vysledkem je, ze Nemci hlasuji pro to, co je vyhodne pro ne a protoze jejich nazor je mnohem "dulezitejsi", nez nas nazor, tak my stejne musime implementovat to, co prosadi Nemci svou silou.

Zminene ostatni organizace funguji na principu jednomyslne shody. Co neodsouhlasime, to pro nas neplati.

Ale po pravde, nejvic ze vseho mi vadi, ze EU je ultralevicova organizace, ktera se navic snazi prevzit ulohu jednotlivych statu, ac k tomu neni zadny duvod.

Jo, jsem pro vystoupeni z EU. Melo by to jedine negativum, vystoupeni z Schengentskeho prostoru, ale ostatni pozitiva to jasne prevazi.
02:52
BlastFX: Re: Davam minus, z politickych d...
BlastFX
A i ten Schengen by se vyřešil - třeba takové Švýcarsko je v shengenu, ale v EU už ne, takže to jde. Bohužel je většina národa levicová a snadno ovlivnitelná a v EU se jí líbí :(
I believe in power of Windows Vista.
14:14
nakopnuta_sova: Re: Davam minus, z politickych d...
nakopnuta_sova
Nesuď všechny levičáky. Já jsem levicového smýšlení, do EU jsem nechtěl, hlasoval jsem proti vstupu a kdyby bylo referendum o czexitu, jsem pro exit.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)
20:48
Haklbery: Re: Davam minus, z politickych d...
Haklbery
:o) Dan ti srozumitelně a jasně vysvětlil argumenty. Ty se zmůžeš jen na slovíčkaření a ještě k tomu argumentujes subjektivními pomluvy. Než aby ses racionálně zamyslel. To to nevidíš? Ani nevíš o čem ta LS vůbec je (Dan narozdíl od nás jo) a ty si stejně meleš svou...
04:00
czebrda: Re: Davam minus, z politickych d...
silhouette
hlupacku muj, dle tvych slov lze snadno usoudit, ze nemas ani male povedomi o tom, jak funguji istituce EU a hlavne k cemu slouzi. jak male dite tu vykrikujes, ze chces free market, ale nic, co by ho regulovalo, coz je samozrejme naprosto absurdni. radsi si se mel vyjadrit k citaci a ne cucat si argumenty z prstu.
13:11
nakopnuta_sova: Re: Davam minus, z politickych d...
nakopnuta_sova
EU není totéž co Schengen, jak už tu říká BlastFX.

Ve Schengenském prostoru je 22 zemí z EU a 4 přidružené - členové EFTA (Evropského sdružení volného obchodu). A to Norsko, Švýcarsko, Island a Lichtenštejnsko.

Takže bychom klidně mohli přestoupit z EU do EFTA a díky tomu zůstat ve Schengenském prostoru.

Viz např. https://www.odejdemebezplaceni.cz/plan-liberland/ :

A pokud se EU nepodaří zreformovat? Naší alternativou je přestup do Evropského sdružení volného obchodu.

EFTA, neboli Evropské sdružení volného obchodu, je organizací sdružující Norsko, Švýcarsko, Island a Lichtenštejnsko. Po přestoupení budeme nadále moci volně cestovat, pracovat i studovat v rámci EU. České zboží se bude moci dále bez celních překážek prodávat v EU díky existenci Evropského hospodářského prostoru (EHP).

Takže kdo tvrdí, že výstup z EU znamená automaticky vystoupení ze Schengenu, nemá pravdu. Ať už to tvrdí z nevědomosti nebo záměrně, aby děsil lidi a "udržel" v nich prounijní smýšlení, nemá pravdu.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)
16:19
Bree: Proti Lisabonské s
Bree
Je zvláštní, že před vstupem ČR do EU byli všude letáčky a hromada informací co nám to přinese a co ne.
Jakmile se jedná o Lisabonskou smlouvu, ticho po pěšině. Běžte na ulici se zeptat 10 lidí, aby vám řekli třeba 5 věcí, které jsou v Lisabonské s. ukotvené. Kolik z nich vám odpoví? A kolik lidí tady by odpovědělo? 392 stran věcí, které většina národa nečetla, nejspíš ani číst nebude a zatím jsem si nevšimla, že by snad někde byl nějaký soupis toho, o co se jedná....nebít profesorky, které si za spoustu věcí vážím, nevěděla bych o ní nic.
Look out, here is spider pig!
20:49
Haklbery: Re: Proti Lisabonské s
Haklbery
... Ještě žě není referendum :o)
14:19
nakopnuta_sova: Re: Proti Lisabonské s
nakopnuta_sova
Jo, ale jednostranná propaganda. V TV vysmáté celebrity radující se, že "to jsem šťastná, že už nebudu muset na letišti čekat na pasové odbavení"... a že i ten Schengen má v tomhle nevýhodu, že jak v dnešní době pustíš migranta do Schengenu, nemáš absolutně kontrolu nad tím, kde se pohybuje a jestli se z fuj Polska, kam byl "přidělen" nevydal do zaslíbeného Německa nebo Švédska za bohatými sociálními dávkami, to nic.

A pokud nemám mluvit o migrantech, tak totéž jsou kriminálníci. Dřív když byl v ČR vydán zatykač a lump chtěl zmizet, měl to relativně složité. Dneska sedne do auta, autobusu či jiné dopravy a vydá se třeba do Francie, když bude mít štěstí, ani ho nikdo nezastaví a vydávejte si eurozatykač a hoňte si mě...

Já bych Schengen upravil. Možnost cestovat na občanku je dobrá, to bych nechal. Ale vůbec bych neměl problém s obnovením hraničních kontrol. Slušný člověk nemá potíž předložit doklady a ty zdržovačky s tím spojené snad nejsou tak dlouhé, aby se to nedalo přežít.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)
19:19
Dawidek: Havel mě rozsekal
silhouette
co k tomu mám říct víc :-) sice celkem nuda, ale jak jsem si přečer poslední řádek, který napsala ONA, tak jsem ležel :-)
17:35
genius920308
hlavně za to "konečně" a za to, že je to takový debil, že ani neví, kdo je president země, ve které žije!
22:54
Mango: Re: -
silhouette
tak si tu citaci precti znova :)
Zdar.
12:40
ehamolyx: dávám jednoznačné plus
silhouette
Už jen z toho důvodu, že jsem měl nedávno podobný rozhovor s manželkou...Ona není hloupá, jen ji prostě politické dění absolutně, ale absolutně nezajímá...

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1233 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1538 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1889 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2094 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2309 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 21 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 52 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 63 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 73 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 82 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.